Hvad taler man i Brasilien?

Hvad taler man i Brasilien?

hvad taler man i brasilien?

Det officielle sprog i Brasilien er portugisisk, som tales af 97% af befolkningen i Brasilien. Der er store forskelle på brasiliansk portugisisk og europæisk portugisisk, og derfor kaldes de brasilianske dialekter nogle gange brasiliansk. Det portugisiske sprog er en vigtig del af brasiliansk kultur og nationalfølelse, fordi de andre lande i Sydamerika taler spansk. Det skyldes, at Brasilien blev koloniseret af Portugal, mens de andre sydamerikanske lande blev koloniseret af Spanien.

Forskellene på europæisk og brasiliansk er dog ikke så store, at det er to forskellige sprog. Nogle ville måske sammenligne forskellene på de to dialekter med forskellene på britisk og amerikansk engelsk. Brasilianere og portugisere kan sagtens kommunikere med hinanden. Hvis man vil lære portugisisk behøver man derfor ikke tænke så meget på, om man lærer europæisk eller brasiliansk portugisisk.

Hvad taler man ellers i Brasilien?

Der findes også en del minoritetssprog i Brasilien. Ca. 2-3 millioner mennesker i Brasilien tilhører et tysk mindretal, der taler en dialektgruppe, som hedder hunsrik. Derudover er der ca. 500.000 brasilianere, som har den italienske dialekt talian som modersmål. Der findes desuden fortsat mange små indianske sprog i Brasilien. De hedder f.eks. ticuna, nheengatu og xavante. Desværre er alle de indianske sprog i Brasilien næsten uddøde, og de fleste tales af mindre end 10.000 mennesker. Derudover har Brasilien sit eget tegnsprog, som anvendes af døve og stumme i landet.

Interessant nok findes der desuden en stor japansktalende minoritet i Brasilien. Brasilien er det land i verden med næstflest japanere. Det skyldes, at Brasilien importede mange japanske gæstearbejdere i 1900-tallet, og en god del af dem endte med at slå sig ned i landet.

Man kan lære portugisisk gratis på Duolingo og Memrise. Man kan også tilmelde sig et kursus på en aftenskole eller måske endda søge ind på uddannelsen i brasilianske studier, hvis det frister. Lær portugisisk, det er nemt og brugbart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *